Negresa glazurata

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 6 Apr 2011 | 10720 vizualizari

 

Intr-o zi insorita de primavara, in ciripit de pasarele si miros de corcodusi infloriti, doua buburuze s-au gandit sa-si dezmorteasca aripioarele si si-au dat rendez-vous la o prajitura. Sa depene amintiri, sa stea la taclale, sa-si spuna o poveste stiuta doar de ele. Iar eu, desigur, le-am servit o negresa doldora de ciocolata. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 30 de bucati si o tava de 38x25x2 cm:
  • 2 cani si jumatate de fulgi de ciocolata
  • 200 gr de unt topit la bain-marie
  • 1 cana de zahar
  • 4 oua
  • 180 gr faina
  • 1 cana de alune de padure tocate in bucati nu prea mici
  • esenta de vanilie, esenta de migdale
  • Glazura:
  • 380 gr ciocolata amaruie (75%)
  • o lingura de ulei
  • 100-120 gr de ciocolata alba
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa glazurata:

Intr-o oala cu fundul mai gros pui fulgii de ciocolata, apoi adaugi untul topit si pui la foc mic, amestecand des, pana se topeste ciocolata, apoi adaugi zaharul si continui sa amesteci pana se topeste si acesta. Lasi cateva minute sa se raceasca, apoi adaugi ouale, esenta, alunele macinate mare si faina. Amesteci totul bine si torni intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coci blatul la 175 de grade timp de 20-25 min, pana trece testul scobitorii.

Cu 10 min inainte ca blatul sa fie gata, topesti la bain-marie intr-un ibric ciocolata alba si in alt ibric ciocolata amaruie cu lingura de ulei. Torni uniform peste negresa ciocolata amaruie, apoi cu ajutorul unui pos sau cu o punguta mai groasa taiata intr-un colt, trasezi dungi pe latimea prajiturii. Apoi cu o scobitoare trasezi dungi pe lungimea prajiturii, o dunga intr-o directie apoi schimbi sensul si trasezi urmatoarea dunga in directia opusa. Lasi prajitura sa se raceasca la temperatura camerei pentru a nu-si pierde luciul. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini-eclere