Negresa glazurata cu ciocolata

de reisnaor_2006 in Prajituri, 28 Feb 2017 | 5792 vizualizari

 

O prajitura delicioasa si usoara de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr de zahar pudra
  • 100 gr de faina
  • 150 gr de unt la temp. camerei
  • 4-5 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • Glazura:
  • 1 tableta mare de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa glazurata cu ciocolata:

Pentru inceput, separam galbenusurile de albus. Mixam untul cu zaharul si galbenusurile.Adaugam cacaua si romul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Amestecam cele doua compozitii si, cu ajutorul unei spatule, incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.

Tapetam o forma cu unt si punem aluatul la cuptor, la 200 de grade C. Facem testul cu scobitoarea.

Glazura: Rupem ciocolata in bucatele si o topim intr-o craticioara. Cand negresa este gata, scoatem forma din cuptor si turnam deasupra ciocolata topita. Pofta buna!

TIPS-URI

1

In compozitia aluatului putem adauga fructe, nuca alune.

2

Se lasa la racit si se serveste cand s-a intarit ciocolata.

3

La decor, puteti folosi fulgi de ciocolata sau dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa glazurata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cocos si ciocolata