Negresa II

de susu in Prajituri, 24 Aug 2011 | 16691 vizualizari

 

O reteta clasica pe care o facea si bunica mea in copilarie

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt (eu nu am avut unt si am folosit margarina)
  • 250 ml lapte
  • 400 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 4 oua mari
  • 120 gr nuci
  • 50 gr cacao
  • Cateva linguri de cognac
  • 1 praf de copt
  • Esente
  • Coaja de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa II:

Nuca se prajeste putin in cuptor pentru a-i da o aroma. ½ din cantitate se macina fin si restul se toaca marunt.

Se fierbe untul impreuna cu zaharul, laptele, cacaoa si  esentele. Din aceasta compozitie se opresc 15 linguri. Dupa ce s-a racit compozitia se adauga treptat faina, galbenusurile, nuca si la sfarsit albusurile spuma. Se coace intr-o tava mai mica ca sa iasa prajitura inalta. Se coace aproximativ 20-30 de minute in functie de cuptor.

Se pun peste prajitura cele 15 linguri oprite si se inchide focul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa II" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adry88 1

25.08.2011, 10:10

ce delicios

DIANA B 1

25.08.2011, 18:46

,,Piticaniile" alea sunt pe post de politisti de proximitate ???
Cremoasa negresa , mmmmmmmm

susu 1

26.08.2011, 11:43

Onesta ce simpatica esti, comentariile tale m-au facut sa zambesc de dimineata. Cam asa arata, cred ca pazesc negresele sa nu fie furate

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si bezea