Nuci

de alinutza1983 in Prajituri, 30 Dec 2012 | 6449 vizualizari

 

Va amintiti de celebrele nuci?

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita amoniac
  • Faina , cat cuprinde (circa 600 g)
  • Crema
  • ½ pachet unt sau margarina
  • Nuca macinata
  • Cacao
  • 1 esenta rom
  • Gem de caise/ prune
  • Finisare
  • Zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Mixeaza ouale cu zaharul, adauga uleiul, apoi incoporeaza faina cernuta si amoniacul.

Framanta totul bine, pana obtii o compozitie omogena, nelipicioasa.

Unge forma speciala de nuci cu putin ulei, apoi pune-o sa se incinga pe flacara aragazului.

Intre timp, formeaza mici bilute de aluat, pe care le pui apoi in forma de nuci.

Strange bine forma cu aluat, apoi lasa-le sa se coaca pe fiecare parte, circa 2-3 minute, pana devin aurii.

Procedeaza in acest mod pana termini intreaga cantitate de aluat.

Pentru umplutura, amesteci margarina cu marginile de la nuci, nuca macinata, praf de cacao, esenta de rom si gem. Daca e nevoie poti sa adaugi si putin zahar pudra.

Umple jumatatile de nuci cu aceasta compozitie si lipeste-le cate doua.

Tavaleste fursecurile prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Doralinda 1

31.12.2012, 01:30

Cat de mult imi placeau!!! O voi incerca si eu, dar nu am forme! Cu ce as putea sa o inlocuiesc?!

ANNA_46 1

31.12.2012, 01:48

Ce dor mi-e de ele, super bune si frumoase

adry88 1

03.01.2013, 13:26

frumoase si bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri