Nuci umplute

de Bya Ralu in Dulciuri, 29 Dec 2013 | 5866 vizualizari

 

Reteta este luata de la pasiune pentru bucatarie si putin modificata http://www.bucataras.ro/retete/nuci-umplute-17568.html sunt super bune!

 

INGREDIENTE

Pentru nuci:

  • 4 oua
  • 100 g unt
  • 1 praf de copt
  • 200 g zahar
  • faina cat cuprinde 600-650 g

Pentru crema:

  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 150 g unt
  • 1/2 esenta lamaie
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja de lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Pentru nuci:

Ouale se amesteca cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga untul topit si se amesteca bine.

Faina se amesteca cu praful de copt si se pune treptat pana cand se incorporeaza.Se obtine un aluat neted usor de modelat.

Forma de nuci se unge cu ulei si se pune pe foc sa se incinga forma.

Din aluat se formeaza bilute si se pune in forma.Se pune pe foc si se lasa cam 2-3 minute pana cand se coc nucile.Se scot intr-un castron.

Pentru crema:

Laptele se amesteca cu zaharul si esenta de lamaie si se pune pe foc.Amidonul il amestecam cu faina si luat cate un polonic din laptele cald si amestecam pana cand se omogenizeaza.

Amestecul de amidon se toarna peste laptele ramas si se lasa pe foc,se amesteca pana cand se ingroasa si lasam la racit.

Untul se pune peste crema cand e partial rece si se amesteca bine,punem si zeama de lamaie si coaja.Se lasa la rece cca 30 minute.

Fiecare bucata se unge cu crema si se lipeste cu alta jumatate.Se pun intr-un  castron si se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Se lasa pana a doua zi sa se inmoaie nuciile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu nuci