Și se făcură 4 ani de când sunt alături de voi, o gașcă tare faină, însă cel mai mult mă bucur că am reușit să cunosc pe câțiva dintre bucatarasi si live! Mulțumesc că există Bucataras si bucatarasi! :-* >:D
Se zdrobesc biscuiții la robot, se amestecă cu zaharul și cu margarina topită. Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă cu pereții detașabili și se apasă bine cu o lingură sau un pahar. Se lasă deoparte.
Brânza se mixează bine cu zahărul până ce acesta se dizolvă, se adaugă ouăle pe rând mixând bine după fiecare, iar la final se pune sucul de la o portocală stoarsa si coaja rasă de portocala. Se omogenizează bine după care se toarnă peste blatul de biscuiți. Se da la cuptorul preîncălzit la 160 de grade și se coace pt 60-65 de minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească bine.
Ciocolata ruptă bucățele se pune la foc împreună cu frișca lichidă și margarina. Se amestecă continuu până ce se topește ciocolata (a nu fierbe). Se omogenizează, se răcește puțin după care se toarnă peste brânză. Se decorează cu felii de portocale și clementine trase pe jumătate în ciocolată (sau după imaginația fiecaruia), iar pe margine am pus firicele de coajă de portocale.
Se da la frigider pt cel puțin 2 ore, apoi se servește cu plăcere.
Poftă bună!
1
În loc portocale se poate opta pt ce fel de fructe va plac.
2
Biscuiții pot fi și simpli, nu cu cacao.