Orez Biryani (Biryani rice)

de biancas76 in Pui, 14 Iul 2010 | 10611 vizualizari

 

Biryani este felul principal in lumea araba, cu carne, peste, sau pui, reteta difera de la tara la tara fiecare avand secretul sau.

Va scriu cantitatile pentru a face orez pentru 4 sau 6 persoane, eu am gatit pentru mai multe:
Asadar reteta:

 

INGREDIENTE

  • 1 pui sau cateva pulpe de pui
  • 4 morcovi
  • 500 g orez basmati
  • 3 cepe mari
  • 200 g alune
  • Condiment pentru vin
  • Curcuma
  • Sofran
  • Mazare
  • Cartofi
  • Ulei de masline
  • Pentru salsa
  • catvea rosii
  • castraveti
  • ceapa
  • patrunjel
  • otet
  • ulei masline
  • Pentru sos
  • o cutie sos de rosii
  • condimente de vin
  • pasta ungureasca de boia
  • supa de pui
  • chili (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Biryani (Biryani rice):

Puiul se curata, se taie in bucati mai mici si se pune la fiert in apa. Condimentul pentru vin se adauga in apa in care fierbe puiul. In supa se pun 2-3 cartofi taiati in 4 care se vor folosi pentru sos.

Cand e aproape gata puiul se scoate afara (apa nu se arunca) si se pune intr-o tava unsa cu putin ulei si se da la cuptor sa se rumeneasca.

Intre timp pregatim orezul si legumele. Morcovii se taie jumatati de rondele, ceapa se taie rondele mari, cartofii patratele mici. Intr-o tigaie se pun alunele putin la prajit dupa care se scot pe o farfurie. Se adauga ulei in tigaie si se calesc pe rand ceapa,morcovii, apoi mazarea si cartofii. Se scot si se aseaza pe o farfurie.

Orezul se pune la fiert astfel: se spala si se masoara cu o cana. Masura e urmatoarea: la o cana de orez se pune o cana jumatate de apa. Focul se da tare pana cand incepe sa fiarba dupa care se acopera si se lasa la foc mic 15 minute fix. Cand e gata se rastoarna pe un platou. Se condimenteaza cu curcuma si sofran. Curcuma se pune pentru a-i da culoarea portocalie orezului.

Aranjarea platoului:

Se pregateste un platou pe care se pune orezul.

Peste orez se pune un strat de ceapa,apoi un strat de morcovi,  apoi mazarea si cartofii, ultimele asezate fiind alunele. Peste legume si alune se aseaza carnea scoasa din cuptor.

Se serveste cu o salata (salsa) de rosii, castraveti si ceapa taiate foarte marunt  peste care se presara patrunjel proaspat si cu sos pentru biryani.

Sosul se prepara astfel:

O cutie de suc de rosii se amesteca cu supa ramasa de la pui. Condimente de vin daca mai aveti se dau prin rasnita si se adauga la sos, Se adauga si cartofii fierti in supa si pasta ungureasca de boia. Se pot face doua sosuri, unul dulce si altul picant, in cel din urma se adauga chilli.

Este o mancare deosebit de gustoasa si aspectoasa.

Va doresc pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Biryani (Biryani rice)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu ciuperci si cu cartofi noi