Orez brun cu legume

de Irina in Mancaruri de post, 9 Dec 2012 | 10770 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g orez brun
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute
  • 1 praz
  • 1dovlecel
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez brun cu legume:

Asezati orezul brun intr-un bol , acoperiti-l cu apa si lasati-l la inmuiat. Intre timp, curatati, spalati si taiati legumele.

Asezati orezul intr-un vas de 2,5 l, turnati doua cesti de apa la una de orez. Atunci cand indicatorul este in zona verde, reduceti caldura si lasati orezul sa se prepare.

Asezati legumele in alt vas, adaugati putina apa, aprindeti aragazul la treapta medie si acoperiti. Atunci cand indicatorul ajunge in zona verde, lasati legumele sa fiarba la foc mic 10 minute.

Adaugati orezul racit si amestecati 2-3 min, pana se incinge.

Adaugati sare si piper dupa gust, cu putin ulei de masline deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu legume" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

ovyblue 1

19.05.2013, 13:32

Cate calori are o portie de 100g va rog sa imi spuneti va multumesc .

babi5 1

06.06.2013, 20:59

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 08:54

arata minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu alune in vas zepter