Orez brun cu legume si piept de pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 30 Dec 2014 | 9047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de piept de pui dezosat
  • o cescuta cu orez brun
  • 100 gr ciuperci (conservate)
  • 100 gr porumb dulce
  • un ardei capia rosu
  • o jumatate de ardei gras
  • 2 morcovi potriviti
  • 2-3 linguri cu ulei
  • un pastarnac
  • 2 cepe mari
  • 2-3 fire de ceapa verde (de care am uitat)
  • sare dupa gust
  • 3 cescute cu apa plata
  • una-doua frunzulite de busuioc sau patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez brun cu legume si piept de pui:

Taiem pieptul de pui in cuburi mici, rumenindu-le apoi in cele 2-3 linguri cu ulei.

Adaugam rand pe rand, ciupercile si porumbul, precum si restul legumelor tocate dupa bunul plac.

Le calim, la foc potrivit, pentru 4-5 minute (cat sa se patrunda usor).

Adaugam orezul, amestecam usor si il pastram pe foc cateva minute, dupa care adaugam apa si saram dupa gust. (Tot acum am adaugat si coditele de patrunjel verde, tocate marunt).

Continuam fierberea, fara a mai amesteca ingredientele, pana ce orezul este suficient fiert.

Se presara verdeturile proaspat tocate.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca folositi ciuperci proaspete spalati-le bine, taiati-le felii si rumeniti-le separat. Ori le puteti fierbe (opari) pentru cateva minute, le scurgeti bine de apa absorbita si abia apoi le adaugati peste pieptul de pui, in caz contrar vor conferi o culoare urata, mai ales daca orezul este simplu gatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez brun cu legume si piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele imbracate in bacon si garnitura de orez cu legume