Orez chinezesc

de vickyduta in Mancaruri cu carne, 25 Oct 2010 | 20711 vizualizari

 

O bunatate de orez pentru cei ce iubesc picanteria, merita incercata.

 

INGREDIENTE

  • carne de porc taiata fasiute subtiri
  • 3 ciuperci
  • 1 morcov
  • ardei iute
  • 1 cana orez
  • jumatate canuta mazare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • jumatate ardei gras
  • 1 ceapa potrivita
  • chili,
  • oregano,
  • curry
  • sos de soia
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez chinezesc:

Orezul se spala si se pune la fiert. Intr-o oala separat se pune la fiert morcovul si mazarea. Intr-o tigaie se caleste ceapa in 2-3 linguri ulei de masline. Cand sa inmuiat se pune carnea taiata fasiute subtiri.

Se adauga si ciupercile taiate fasiute si se calesc pana se inmoaie toate. Peste orezul fiert se pune morcovul fiert si el si taiat cubulete mici.
Se pune si mazarea fiarta si ea. La sfarsit in tigaie punem si ardeiul gras taiat cubulete mici si mai lasam un minut si luam de pe foc.

Amestecam toate ingredientele calite cu orezul amestecat cu morcovul si mazarea. Se pune putin sos de soia. Cury, chili si oregano din fiecare cate putin. Se amesteca totul bine, se condimenteaza si cu piper si sare si se amesteca bine si gata orezul nostru. Noi am servit si cu frigarui de porc si legume, o bunatate.

Va doresc pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez chinezesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]