Toată lumea iubește orezul cu lapte, desertul copilăriei.
Astăzi te invităm să pregătești o combinație irezistibilă: orez cu lapte cremos și mere caramelizate, un desert aromat și reconfortant, perfect pentru orice moment al zilei.
Pentru a pregăti Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei, ai nevoie de câteva ingrediente: orez, lapte, zahăr, mere.
Cum se prepara Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei:
Într-o cratiță, pune orezul și 250 ml apă. Fierbe orezul la foc mic până absoarbe aproape toată apa. Toarnă laptele peste orez și amestecă bine. Adaugă un praf de sare pentru a intensifica gustul. Lasă orezul să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când, timp de 20-25 de minute, până când boabele devin moi și compoziția se îngroașă. Adaugă zahărul și zahărul vanilat. Continuă să gătești încă 5 minute, amestecând constant pentru a evita lipirea. Oprește focul și acopera cratița cu un capac.
Taie merele cubulețe.
Într-o tigaie, pune untul la topit și adaugă merele tăiate. Adaugă 2 linguri de zahăr și o linguriță de scorțișoară peste mere. Lasă-le la călit până se înmoaie puțin și se caramelizează.
Toarnă orezul cu lapte în boluri și adaugă mere caramelizate. Este foarte cremos, aromat și delicios.
Încearcă și rețeta de Orez cu lapte în stil turcesc sau varianta de Lapte cu orez și sos de căpșuni.