Orez cu legume și fructe de mare

de Bunica in Mancaruri de post, 19 Noi 2016 | 3756 vizualizari

 

Dimineață am fost la piață și cînd îmi spuneam că am terminat cumpărăturile, văd la o bătrână ardei gras, mai micuț. În mintea mea zic: ăsta e bun de umplut cu orez! Zis și făcut. Întreb: mamaie cu căt dai ardeiul?
        Răspunde: dă-mi 2 lei pe tot.  
2 lei i-am dat, dar pe tot nu l-am luat:)))))) Până acasă s-au schimbat planurile și am folosit doar un ardei:))))))))

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 țelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de pastârnac
  • 200 gr orez
  • 300 gr fructe de mare (scoici, creveți, calamari)
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume și fructe de mare:

Curăță si spală toate legumele.

Toacă-le sau rade-le după preferință.

Pune la incins uleiul într-un wok.

Adaugă ceapa în uleiul încins și las-o până devine translucidă.

Adaugă pe rând ardeiul și rădăcinoasele tocate mărunt sau rase.

Călește legumele până sunt pregătite pe jumătate.

Pune peste ele 200 ml apă caldă.

Lasă să fiarbă 2-3 minute și adaugă orezul spălat.

Fierbe până s-a fiert orezul.

Când orezul este fiert, adaugă fructele de mare prefierte.

Condimentează după gust, stinge focul si adaugă pătrunjelul tocat.

Se servește alături de salată verde sau cu salată de murături.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume și fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu vin alb - de post