Orez cu legume si rosii rascopt la cuptor

de Valclaudia in Mancaruri de post, 7 Iun 2017 | 9992 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1 fir mic de praz
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 adrei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 conserva mazare verde
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 1 si 1/2 cana orez
  • 750 ml apa plata / 3 cani
  • marar verde proaspat tocat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si rosii rascopt la cuptor:

Legumele se curata si se spala.

Tocam ceapa verde si prazul, le punem la sotat, la foc mediu, in ulei de masline.

Adaugam ardeii taiati bucatele, dovlecelul, morcovul si pastarnacul trecute pe razatoarea cu ochiuri mari.

Presaram dupa gust, sare si piper, apoi adaugam orezul.

Punem pe rand, cate o cana cu apa plata, amestecam des sa nu se prinda mancarea.

Dupa ce apa s-a evaporat, adaugam si cealalta cana de apa, apoi si pe a treia si lasam sa se umfle orezul,k la foc mic.

Punem mazarea, rosiile pasate, apoi turnam orezul intr-o forma de yena, presaram marar verde si dam vasul la cuptor pentru 30 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si rosii rascopt la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei capia umplut cu ciuperci si orez in sos de rosii cu vin si usturoi