Orez negru prăjit cu ou

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2012 | 7188 vizualizari

 

O reţetă ușoară, cu influențe asiatice și un gust pe măsura aparențelor.

 

INGREDIENTE

  • 50 grame orez negru
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță de fulgi de chilli
  • 1 ceapă roșie mică
  • sare/ piper
  • 1 linguriță ulei de măsline
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez negru prăjit cu ou:

Orezul negru se fierbe conform instrucțiunilor de pe pachet. Este recomandat să fie fiert cu o zi înainte, însă poate fi clătit în apă rece imediat după fierbere și este gata pentru a fi folosit în acest prepapat. 

Ceapa se taie mărunt și se călește câteva minute în uleiul de măsline la temperatură medie. Se adaugă orezul și se gătește 5 minute la foc mare. Se face o adâncitură în centrul orezului și se adaugă oul. Se asezonează și cu ajutorul unei spatule se amestecă oul fără să depășescă adâncitura până începe să se închege. 

Se amestecă oul cu orezul și se gătește 2-3 minute fără a mai amesteca. După cele 2-3 minute, se amestecă din nou și se lasă iar la gătit până când oul devine auriu și îmbracă orezul. 

Se așează în farfurie și se presară fulgii de chilli peste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez negru prăjit cu ou" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (21)

Sim0na 1

09.12.2012, 20:43

delicios

adry88 1

09.12.2012, 21:03

ANNA_46 1

10.12.2012, 00:46

Mmm......ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]