Șoricei aromați

de Panacris in Dulciuri, 7 Mai 2013 | 4566 vizualizari

 

Un dulce al copilăriei, ce l-am descoperit la maturitate, în bucătăria soacrei mele. Probabil că denumirea de ”Șoricei”, li se trage de la codița ciorchinelui, ce rămâne în afara preparatului!;)

 

INGREDIENTE

  • flori de salcâm cca. 15-20 de ciorchine,
  • ouă 2 bucăți,
  • lapte/ apă minerală cca. 400 ml,
  • sare iodată 1 parf,
  • zahăr brun cca. 50 g,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • făină cât cuprinde,
  • ulei de palmier/ floarea soareului pentru prăjit cca. 300 ml.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Șoricei aromați:

Se prepară un aluat fluri din ouă, lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite. Ciorchinele de salcâm se scufundă, în amestecul de mai sus,  apoi se scote și se pune la prăjit în ulei, fierbinte. Se prăjește cca. 5 minute, întorcându-se pe ambele părți. După ce s-a rumenit, se scoate, pe un șervet absorbant, se pudrează din belșug cu zahăr pudră vanilinat și se savurează ca atare sau cu dulceață, după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Șoricei aromați" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]