Șoricei aromați

de Panacris in Dulciuri, 7 Mai 2013 | 4343 vizualizari

 

Un dulce al copilăriei, ce l-am descoperit la maturitate, în bucătăria soacrei mele. Probabil că denumirea de ”Șoricei”, li se trage de la codița ciorchinelui, ce rămâne în afara preparatului!;)

 

INGREDIENTE

  • flori de salcâm cca. 15-20 de ciorchine,
  • ouă 2 bucăți,
  • lapte/ apă minerală cca. 400 ml,
  • sare iodată 1 parf,
  • zahăr brun cca. 50 g,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • coajă de lămâie,
  • făină cât cuprinde,
  • ulei de palmier/ floarea soareului pentru prăjit cca. 300 ml.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Șoricei aromați:

Se prepară un aluat fluri din ouă, lapte/apă minerală, zahăr, zahăr vanilinat și făină. Trebuie să fie un pic mai gros decât cel de clătite. Ciorchinele de salcâm se scufundă, în amestecul de mai sus,  apoi se scote și se pune la prăjit în ulei, fierbinte. Se prăjește cca. 5 minute, întorcându-se pe ambele părți. După ce s-a rumenit, se scoate, pe un șervet absorbant, se pudrează din belșug cu zahăr pudră vanilinat și se savurează ca atare sau cu dulceață, după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Șoricei aromați" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

DulciuriSiNuNumai 1

08.05.2013, 01:25

f interesanta reteta!

mihaelar63 1

11.05.2013, 10:04

Ce faina reteta

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 00:25

interesanta reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Serbet din flori de salcam