Osso Bucco Milanesse

de adnia in Vita, 24 Ian 2013 | 4898 vizualizari

 

Osso Bucco este un fel de mancare cald specific regiunii Lombardia, Milano. Aceasta consta intr-o felie mai mare de carne de vita cu os, sectionata din partea superioara a piciorului de vitel. Se poate servi impreuna cu o garnitura de orez si de sos Gremolade (obtinut din patrunjel, usturoi, coaja de lamaie), sau cu sos de rosii uscate, morcovi rasi si scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg rasol de vita cu os, feliat
  • -3 morcovi
  • -1 telina mica
  • -2 cepe
  • -3-4 frunze de dafin
  • -2-3 betisoare de scortisoara
  • -1 lamaie
  • -1 legatura de patrunjel
  • -2-3 catei de usturoi
  • -500 ml supa de legume
  • -1 lingura paste de tomate
  • -100 gr unt
  • -sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osso Bucco Milanesse:

Se trec feliile de rasol prin faina si se prajesc in unt cate 4-5 min. pe fiecare parte, apoi, in untul ramas, se calesc legumele curatate si taiate cubulete. Dupa cca 6 min se adauga pastele de tomate si supa. Se adauga si feliile de rasol prajite, betisoarele de scortisoara si foile de dafin. Se acopera cu un capac si se fierbe totul inca 50-60 minute la foc mic. In final se pune usturoiul tocal marunt, impreuna cu patrunjelul si coaja de lamaie rasa fin. Se mai lasa la fiert inca 2-3 minute, dupa care se serveste cu garnitura la alegere.

Enjoy!

Reteta este luata din revista "Bucataria pt. Toti" nr 1(117)/ian. 2012

Daca ti-a placut reteta noastra "Osso Bucco Milanesse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]