De ceva timp mi-am tot dorit sa incerc aceasta reteta : cunoscutele oua Benedict. Deoarece matusa si verisoara mea au ajuns in Romania ieri, m-am gandit ca sa incerc. Totul a decurs OK pana cand a ajuns momentul sa fac sosul. Din cauza ca am luat reteta de pe un site romanesc (unde nu era scris corect procedeul de preparare a sosului) mi s-a branzit si mi s-a separate dupa numai cateva minute. M-am panicat pe moment dar mama m-a salvat - mi-a “reparat” sosul cu un galbenus crud iar in final a fost asa cum trebuia sa iasa. Mi-a placut mult aceasta reteta fiind prima data cand o gust) da cel mai mult i-a placut veriosarei mele de 4 ani care a mancat si portia tatalui meu :))
1. Pentru sos, bate galbenusurile cu apa, zeama de lamaie si sare& piper, la bain-marie, pana cand isi isi maresc putin volumul. Ia galbenusurile de pe foc apoi incorporeaza cate 1 lingurita de unt , amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se continua procedura ca la maioneza clasica, doar ca aici se adauga unt in loc de ulei. Lasa sosul Hollandaise deoparte.
2. Prajeste cele 8 jumatati de chifle pe o parte pana cand se rumenesc si devin crocante. Pune apa cu sare si otet la fiert intr-o cratita. Dupa ce apa a dat in clocot, sparge ouale in pahare mici. Fa vartej in apa si adauga ouale, doar cate 2-3 oua pe rand. Lasa-le sa fiarba 2-3 minute (galbenusul trebuie sa fie moale iar albusul tare).
3. Pentru asamblare, aseaza o jumatate de chifla pe farurie.Acopera cu sunca, un ou apoi stropeste cu sos Hollandaise si serveste.