Oua colorate

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 11 Apr 2010 | 9319 vizualizari

 

Hristos a inviat !!! Am pregattit oua colorate . Am primit oua cu margele de la fini . Am daruit nepotelului oua de lemn [ cu care sa faca ,,ravagii '']. In dimineata de Pasti , bunica ne punea sa ne spalam pe fata , intr-un vas cu apa proaspata in care era : un ou rosu ,o urzica si o pitula [ o moneda mare si veche de argint ] adica sa fim frumosi ca oul rosu , asprii , iuti ca urzica si curati ca argintul . Senin si drag in suflete , tuturor bucatarasilor !!!

 

INGREDIENTE

  • oua
  • sare
  • otet 
  • vopsea lichida sidefata , diverse culori .
  • manusi de plastic , lavete .
  • un ajutor de vopsitor
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua colorate:

  1. intr-o oala se pune o laveta , oua , apa sa le acoper , sare si 2 linguri de otet .
  2. se acopera oala cu capac si se fierb ouale 30 min. la foc mic .
  3. se pun manusile protectoare ,, copilotul'' toarna  cateva picaturi de vopsea , se ia oul fierbinte si se roteste bine in palme .oul se pune sa se zvante pe lavete sau hartie absorbanta .
  4. la schimbarea culorii se spala bine manusile .
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Mitinita 1

19.04.2011, 21:34

ce frumoase si cele cu margele sunt speciale Paste fericit!

deyutzky 1

19.04.2011, 23:07

foarte frumoase

diaconta 1

19.04.2011, 23:23

superbe,stiu si eu de obiceiul asta de la bunica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi