Oua de ciocolata umplute

de amalia01 in Dulciuri, 19 Apr 2013 | 3454 vizualizari

 

Azi va prezint un desert cu care veti face senzatie si o surpriza placuta copiilor de Sarbatorile Pascale. Este un dulce ce se prepara rapid. Sper sa va placa ideea si o veti pune si voi in aplicare…

 

INGREDIENTE

  • 125 g mascarpone
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zahar dupa gust(de preferat a se folosi zahar pudra)
  • 1 plic gelatina fin alb maruntita (1 plic=10 g)
  • 7-8 linguri dulceata de capsuni
  • 200 ml frisca vegetala
  • 12-13 bucati oua de ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de ciocolata umplute:

-          gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece;

-          cu un cutit zimtat decupam capacele din fiecare ou de ciocolata;

-          le asezam intr-un cofrag fiindca au stabilitate mai buna, iar capacelele le punem deoparte;

-          crema de mascarpone o punem intr-un vas, adaugam zahar dupa gust, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare 1-2 minute;

-          frisca o batem spuma si apoi o adaugam la crema de mascarpone;

-          punem vasul cu gelatina inmuiata pe foc sa o incalzim usor (atentie nu o fierbem!!! o incalzim pana devine lichida !) si adaugam 2 linguri la crema de mascarpone si frisca;

-          in alt vas punem dulceata de capsuni (voi puteti folosi si alte variante de dulceata daca doriti ) si adaugam la ea 2 linguri de gelatina amestecam si o lasam deoparte;

-          umplem  ouale de ciocolata  mai mult de jumatate cu crema;

-          in mijlocul fiecarui ou de ciocolata umplut ,cu coada unei lingurite facem un tunel in care vom turna dulceata;

Astfel umplute ouale de ciocolata se lasa la rece pentru cateva ore apoi se aseaza deasupra capacelele de ciocolata si se pot servi la masa de Pasti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de ciocolata umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mar