Oua de Paste (2013)

de Dya Daniela Andrei in Aperitive / Garnituri, 3 Mai 2013 | 3667 vizualizari

 

Primul Paste impreuna cu Minunea mea!
Sarbatori frumoase alaturi de cei dragi va dorim si voua! Sa aveti sufletul curat!

 

INGREDIENTE

Din pacate, timpul nu mi-a mai permis anul acesta sa vopsesc ouale in mod natural, drept pentru care am ales cea mai simpla varianta: vopseaua din comert. Astfel, avem nevoie de:

  • vopsea lichida de oua
  • apa
  • sare
  • 4 linguri cu otet
  • ulei sau untura
  • servete de hartie
  • frunze de diferite forme sau coji de ceapa rosie pentru realizarea modelelor
  • un dres pentru cazul in care alegem sa realizam si modele
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de Paste (2013):

Spalam si degresam ouale, cu ajutorul unui burete abraziv. Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert la foc mic, in apa cu sare. Separat fierbem 2 litri de apa pentru vopsit. Apa trebuie sa o mentinem fierbinte. In functie de tipul de vopsea, turnam continutul plicului in 200-250 ml apa fierbinte, adaugam si cateva linguri de otet, omogenizam si punem cate 2-3 oua pentru aproximativ 4 minute (in functie de intensitatea culorii pe care dorim sa o obtinem). (Pentru realizarea modelelor, umezim frunza/coaja de ceapa, o asezam pe ou si o legam strans cu un dres). Stergem usor ouale cu un servet de hartie si le ungem cu grasime (ulei sau untura) pentru a le conferi luciu.

  Va dorim un Paste Fericit!

TIPS-URI

1

Nu este necesar ca apa in care fierb ouale sa dea in clocot pentru ca acestea sa fie tari;

2

Ouale nu se fierb in vopsea!

3

Pentru o culoare intensa se folosesc oua albe! Insa, cum acestea se sparg cel mai usor, ar fi ideal sa aveti oua de tara!

4

Se pot folosi combinatii de culori pentru nuante diferite!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de Paste (2013)" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua vopsite cu coji de ceapa