Oua de prepelita cu sos de branza si sunca

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2012 | 4098 vizualizari

 

Acesta varianta a fost cea mai apreciata!;) Reteta din aceeasi carte!

 

INGREDIENTE

  • oua de prepelita 16 bucati, ·
  • unt 30 g, ·
  • faina 30 g, ·
  • zeama de supa sau apa 250ml, ·
  • lapte 250 g, ·
  • cascaval Delaco ras 200 g,
  • sunca de Praga 200 g ·
  • sare iodata, ·
  • piper alb proaspat macinat,
  • zeama de lamaie 1 lingura
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua de prepelita cu sos de branza si sunca:

Ouale se pun la fiert in apa rece cu putina sare, si se lasa, cca. 5 minute dupa ce incepe sa clocoteasca apa. Intre timp untul se topeste, se adauga faina, zeama de supa sau apa, laptele si se amesteca energic, pana se omogenizeaza sosul, lasandu-se la foc mic, amestecand incontinuu cca. 5 minute. Sosul obtinut se asezoneaza cu sare, piper alb, zeama de lamaie, cascaval ras si sunca tocata marunt. Ouale se servesc in  sos de cascaval si sunca. 

TIPS-URI

1

oula de prepelita se pot inlocui cu oua de gaina, dar se va micsora cantitatea

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua de prepelita cu sos de branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu cartofi prajiti si mozzarella ( la cuptor)