Oua pentru Pasti

de claudiaO in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2014 | 4255 vizualizari

 

Ca in fiecare an, ouale le inrosim in Joia Mare , asa cum spune traditia.
Aseara, am plecat hotarata de la serviciu ca sa fac ouale insa cand am ajuns acasa....surpriza, soacra-mea si fimiu terminasera deja ...ouale stateau la racit ...asa ca mie mi-a ramas decat de uns si asezat in cos...

 

INGREDIENTE

  • 30 oua - de tara am avut noi
  • vopsea pt oua - Gallus Dr O
  • sare
  • otet
  • ulei pt uns
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua pentru Pasti:

Ouale se spala bine, apoi se pun la fiert in apa rece cu sare. Separat, intr-o craticioara punem la fiert apa,cu sare, 3 linguri de otet si culoare dintr-un pliculet - fiecare culoare se face separat. Cand sunt gata fierte, ouale se pun in vopseaua fierbinte si se tin acolo cca 5-10 minute, in functie de intensitatea culorii. Dupa ce sunt gata se scot pe un prosop si se lasa la racit. Se ung cu grasime, ulei in cazul nostru, si se aseaza la loc de cinste intr-un cosulet. Noi am ornat cosuletul cu iarba proaspata. 

TIPS-URI

1

ca sa nu se sparga, ouale au fost puse la temperatura camerei cu cateva ore inainte

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua pentru Pasti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]