Când vine vorba despre aperitivele de sărbători, ouăle umplute sunt preferatele casei. Ușor de făcut și rapide, toată lumea le savurează cu mare poftă. Pentru aceste Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat, sunt necesare următoarele ingrediente: ouă, pate, crema de brânză, unt, condimente.
Cum se prepara aceste Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat:
Pune ouăle într-o cratiță cu apă rece, adaugă un praf de sare și fierbe-le timp de 10 minute din momentul în care apa începe să clocotească. Lasă-le apoi să se răcească în apă rece, apoi curăță-le de coajă. Taie ouăle în jumătăți, pe lungime, scoate gălbenușurile și pune-le în două boluri. Așază albușurile pe un platou.
Pregătește cele două umpluturi. Pasează cu furculița gălbenușurile din fiecare bol, apoi adaugă într-unul untul moale și pateul de ficat. Adaugă sare, piper proaspăt și amestecă bine până obții o cremă omogenă.
În celălalt bol, adaugă peste gălbenușuri crema de brânză și mărar tocat mărunt. Adaugă sare și puțin piper și amestecă până se omogenizează compoziția.
Cu ajutorul unui poche sau a unei linguri, umple albușurile cu cele două compoziții. Garniseste-le cu fâșii de măsline sau verdeață.
Sunt delicioase și ușor de preparat. Le poți servi cu sos de maioneză sau după preferințe.