Oua vopsite

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 4076 vizualizari

 

Asa cum nu concep Craciun fara brad impodobit cu gust, asa nu concep Paste fara oua vopsite perfect.

 

INGREDIENTE

  • 20 oua
  • 2 plicuri de vopsea lichida rosu
  • otet
  • slanina
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite:

Se spala in apa calduta ouale (se degreseaza) si se pun la fiert. Cum ne dam seama ca a fiert un ou tare? Scoatem un ou fierbinte din apa clocotita si il invartim pe masa ca un titirez, daca se invarte fara sa se duca in parti laterale, este sigur fiert tare.

Intr-un ibric nu foarte mare punem la fiert putina apa, adaugam otet (jumatate din cantitatea apei) si adaugam vopseaua lichida. Nu lasam sa clocoteasca, adaugam 2-3 oua pe rand, atentie sa adauga fierbinte din apa direct in culoare cu o lingura de lemn fara sa se zgarie intre ele. Se scoate pe o bucata de prosop si se rostogoleste pana se usuca (1-2 secunde). Le lasam sa se raceasca dupa care se ung cu slanina si se sterg cu un prosop de hartie.

Hristos a Inviat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pasare