Pachetele cu gem - de post

de MOKUSKA in Dulciuri, 17 Mai 2014 | 4936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi vechi (medii)
  • 2 linguri + 4 linguri margarina
  • 15 linguri faina alba
  • 100 ml ulei
  • 13 linguri pesmet
  • 4 linguri zahar
  • 1 + 1/2 lingurite sare
  • praf de scortisoara
  • coaja de lamaie (1/2 lingurita)
  • dulceata sau marmelada pentru umplutura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu gem - de post:

Cartofii spalati ii punem la fiert in coaja. Pana fierb cartofii punem la topit cele 2 linguri de margarina intr-o cratita mai intinsa, turnam pesmetul in margarina incinsa si amestecam in continuu cca 10 minute la foc mic, fara sa se arda. Dupa ce luam de pe foc mai amestecam putin pana se raceste putin cratita (pesmetul se arde si dupa ce l-am luat de pe foc) si adaugam zaharul, scortisoara si coaja de lamaie.

Dupa ce cartofii au fiert ii curatam si cat sunt fierbinti ii zdrobim cu 4 linguri de margarina si 50 ml ulei (am folosit blender), adaugam treptat faina, 1/2 lingurita sare si amestecam cu mana compozitia. Intre timp intr-o oala punem la fiert apa cu 1 lingurita desare si 50 ml ulei. 

Compozitia o impartim in galuscute egale si le umplem cu gem sau marmelada. 

Pachetelele umplute se pun in apa atunci cand aceasta a dat in clocot si se lasa la fiert pana se ridica la suprafata apei. Cu ajutorul unei palete se scot din apa si se dau prin pesmet . (imediat, altfel nu se va lipi pesmetul)

 

TIPS-URI

1

puteti sa puneti 1 ou in compozitie, in cazul acesta mai adaugati 2 linguri de faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu gem - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]