Pachetele cu somn si sos de tomate aromat

de laylalala in Peste, 23 Mai 2010 | 4448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura ghimbir proaspat ras
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 linguri otet balsamic
  • ½ lingurita cumin
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 conserva (400 gr) rosii tocate si decojite
  • 4 x 100 gr file de somn
  • 4 foi de placinta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu somn si sos de tomate aromat:

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.
Incinge o cratita, la foc potrivit, si adauga 1 lingura ulei de masline.Adauga ghimbrul si usturoiul si caleste-le pana cand se rumenesc usor, aprox.4 minute.Adauga otetul balsamic,condimentele si rosiile, amesteca, apoi lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, pana cand se va obtine un sos gros.Ia sosul de pe foc si pune-l deoparte.
Intre timp, asezoneaza fileurile de peste cu sare si piper, dupa gust.Taie foile de placinta in jumatate, pe verticala.Periaza cate 2 foi de placinta injumatatite cu putin ulei de masline.Suprapune cele 2 foi unse, aseaza la un capat un file de peste si ruleaza fileul in foile de placinta.Periaza pachetelul cu putin ulei de masline si aseaza-l intr-o tava de copt.Repeta procedura cu pestele si foile de placinta ramase, apoi da pachetelele la copt 15-20 minute, pana cand se rumenesc.Serveste pachetelele cu sosul de tomate preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu somn si sos de tomate aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste