Paella cu fructe de mare si midii

de Panacris in Fructe de mare, 1 Dec 2021 | 4517 vizualizari

 

O rețetă tare faină și numai bună în această perioadă pentru cei care postesc și au dezlegare la pește 😉 Mno, acum dilema fructe de mare vs pește o ageați sau nu ;) Fiecare cum consideră, îl aștept pe Padre ptr lămuriri, dacă e de bine sau nu! ;)
P.S. N-am mai avut loc și timp pentru poze de prezentare artistică! De o vreme sunt pe repede înainte și totul se desfășoară instannt! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Orez bob rotund cca. 300 g,
  • Fructe de mare ( baby caracatița, inele de calamari, scoici, creveți) cca. 1000 g,
  • Midii cca. 1000 g,
  • Mazăre verde congelată cca. 250 g,
  • Fasole verde congelată cca. 250 g
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Apă rece cca. 1500 ml,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Șofran 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 3 linguri.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu fructe de mare si midii:

Ardeiul se spală, curăță și taie grosier.

Midiile se curăță de eventualele alge și se lasă la rece până se adaugă în paella.

Atenție dacă folosiți midii proaspete, pe cele deschise le dați deoparte. Dacă aveți congelate sau pasteurizate, nu e nicio problemă să le folosiți și pe cele deschise.

Într-o tigaie încăpătoare se prăjesc fructele de mare în puțin ulei de măsline. Apoi se scot din tigaie și se pun deoparte la cald.

În tigaia de paella, cu uleiul aomatizat cu fructe de mare se adaugă pasta de roșii, mazărea, fasolea verde, ceapa, ardeiul și roșiile, tăiate grosier și se lasă la călit, până ce devin translucide. Apoi orezul și cca. 1500 ml de apă rece și se lasă la gătit cca. 30 minute la foc mic.

Apoi se adaugă fructele de mare, se asezonează de sare, șofran și apă, cât să acopere toată compoziția. Se lasă la fiert la foc mic, semiacoperit, până ce orezul s-a fiert și lichidul absorbit.

La final se adaugă midiile curățate și se mai lasă la gătit, acoperit cca. 10 minute, până se deschid.

Paella sau mai bine zis tocănița spaniolă cu fructe de mare se servește fierbinte, simplă, ca atare, eventual asezonată cu lămâie!

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu fructe de mare si midii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu fusili tricolori