Paella cu pui

de Dya Daniela Andrei in Pui, 6 Mai 2011 | 15251 vizualizari

 

Paella, o reteta ce atrage prin culoare, diversitate si savoare

 

INGREDIENTE

  • 50 ml ulei masline,
  • 250 gr orez cu bob lung,
  • 1 1/2 l supa de pui (un cub concentrat),
  • 600 gr carne pui - eu am folosit 8 copanele mici,
  • un ardei gras rosu,
  • 100 gr fasole  neagra,
  • 100 gr fasole verde,
  • 100 gr mazare proaspata,
  • 2 rosii mari coapte bine,
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 catei usturoi,
  • 1 lingurita rasa boia dulce,
  • 1 lingurita de curry,
  • rozmarin,
  • sofran,
  • piper,
  • un praf de  sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella cu pui:

Punem uleiul la incins, adaugam copanelele si le lasam sa se rumeneasca usor.  Curatam ardeiul si rosiile de seminte, si, impreuna cu ceapa, le taiem cuburi, pe care le vom pune apoi peste carne, la rumenit. Adaugam  boabele de mazare si de fasole, si condimentele - boia, curry, sofran, rozmarin, piper, sare. Marim  intensitatea focului pentru 20 de minute.

Adaugam supa de pui (realizata din cubul concentrat)  si  orezul, in ploaie,  uniformizam si lasam la foc potrivit - fara a amesteca ingredientele! -  pana  se absoarbe supa,  iar  boabele de orez se rasfira.

Se serveste calda!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

rivka 1

19.05.2011, 17:41

toate retetele tale imi plac , asta o pun la favorite!

Andreea_Mario 1

20.09.2012, 18:39

din ce zone e paellla acesta

Dya Daniela Andrei 1

20.09.2012, 20:22

Este o reteta ale carei ingrediente le-am gasit pe net. Nu iti pot spune carei zone apartine. E singura data cand am facut-o, pentru un concurs. Din cate imi amintesc se face cu carne de iepure, fructe de mare sau pui. Eu am ales ultima varianta.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf taranesc