Paella de pui

de Angelina_Elena in Mancaruri cu carne, 11 Aug 2012 | 15558 vizualizari

 

Paella este o mancare spaniola traditionala, asemanatoare cu pilaful romanesc sau risotto-ul italian, delicioasa, consistenta si savuroasa. Se serveste la pranz sau la cina si contine in general orez, legume si carne.
Paella este un platou cu orez si diverse combinatii de carnuri, care isi are originea din secolul al 19-lea, in Valencia, pe coasta de est a Spaniei. Multi straini considera paella ca mancarea traditionala spaniola, insa localnicii din peninsula o considera doar o mancare valenciana.
Conform traditiei valenciene, paella se pregateste de catre un barbat pe foc deschis, "alimentat" de conuri de pin si coaja de portocala, care produc un fum aromatic ce condimenteaza paella. Musafirii servesc mancarea direct din paellera, vasul in care aceasta este preparata, o forma intinsa, rotunda, nu foarte inalta.

 

INGREDIENTE

  • 250 g orez
  • 5 pulpite
  • 5 catei de usturoi nedecojiti
  • pastai de fasole verde
  • o rosie
  • sofran
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella de pui:

Intr-un vas de lut punem 2-3 linguri de ulei, apoi asezam pulpitele condimentate cu sare si piper. Dam vasul la cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute pana cand acestea sunt facute si s-au rumenit putin.

Dupa ce s-au facut adaugam peste ele orezul, putina apa (aprox.70-100 ml), sofranul, sare si piper dupa gust si amestecam pentru ca orezul sa capete culoarea galbena. Deasupra punem pastaile de fasole verde si din loc in loc punem cateii de usturoi nedecojiti.

Dam vasul din nou la cuptor si lasam aprox. 30-40 de minute pana cand orezul s-a facut.

Cand orezul este fiert taiem rosia, asezam feliutele deasupra si mai dam vasul la cuptor pentru 3-4  minute.

Lasam putin la racit apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu praz si sos de rosii