Pain d'epice

de Anamaria7 in Prajituri, 22 Dec 2010 | 5844 vizualizari

 

Pe romaneste, turta dulce! :)) Un pic mai condimentata :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250gr miere
  • 400gr zahar
  • 100ml apa
  • 125gr margarina
  • 6 oua (3 galbenusuri pentru glazura)
  • 1 kg faina
  • 2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 2 lgt scortisoara
  • 2 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare
  • 100gr nuca macinata
  • Pentru Royal Icing (pe romaneste, glazura! :)))
  • 3 albusuri
  • 3 cani zahar pudra
  • 1 lg suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pain d'epice:

Aluatul:

Mierea, zaharul si apa se pun pe foc potrivit, iar cand zaharul e topit adaugam margarina. Cand si aceasta s-a topit, luam vasul de pe foc si lasam putin la racit.

Intre timp amestecam bine faina (doar 700gr), condimentele, sarea si nuca.

Mixam ouale in lichide, apoi adaugam faina, putin cate putin.

!!! Incepeti cu 700gr faina, iar cand framantati mai adaugati pentru a ajunge la un aluat nelipicios, dar totusi nu prea tare. Mie mi-a trebuit totusi tot kgmul de faina.

Aluatul se intinde in foaie de cca 0.5cm grosime pe o suprafata presarata cu faina si se taie cu ce forme vrem. Formele se pun in tava tapetata, iar tava se tine in cuptor cca 20-25min, pana se rumenesc bine.

Dupa ce stau 5min in tava, turtele se muta.

Royal Icing:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final sucul de lamaie.

Impartim in castronele mici si coloram cum ne taie capul :P

Cu un posh/folie pentru dosar cu un colt taiat :P, se orneaza turtele.

 

TIPS-URI

1

Pentru a umple toata suprafata cu glazura, cel mai bine e sa delimitam marginile mai intai, apoi sa lasam sa se usuce si de-abia dupa aceea sa umplem, ca sa nu se reverse :))

2

Turtele au nevoie de vreo 2-3 ore sa se intareasca glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pain d'epice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Turta dulce