Paine

de angyb in Piine, 6 Feb 2012 | 4342 vizualizari

 

Cum dn cauza zapezii nu am gasit paine vreo 3 4 zile am facut acasa.sursa de inspiratie Gugugh dor ca nu mergea net -ul asa ca am facuto din amintiri nu este exact reteta ei (paine evreiasca)

 

INGREDIENTE

  • 1 plic de drojdie instant
  • 4 oua (1 pt.uns)
  • 1 lingura de miere
  • 2 lingurite de sare
  • 250 ml apa calduta
  • 50ml ulei
  • 1 kg de faina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Intr-un bol pregatiti maiaua din 200 g faina, drojdia si apa calduta. Lasati la loc cald aproximativ 15-20 de minute.

Adaugati ouale, uleiul, mierea ,restul de apa sarea si faina. Framantati bine pana cand aluatul nu mai este lipicios.Adaugati pe rand faina.

Lasati la loc cald la dospit pana isi dubleaza volumul.

Imparim aluatul si il impletim dupa placere si il lasam in tava la dospit cam o jumatate de ora.Se unge cu ou si se da la cuptor aproximativ 45 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu amestec de faina si malai