Paine

de ralu_ca in Piine, 25 Ian 2014 | 2675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml apa calduta
  • 1 lingura sare
  • 50 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Faina cernuta am pus-o intr-un vas. Se face un loc in ea in care am adaugat drojdia dizolvata cu zaharul si putin apa cald formand maiaua cu putina faina. Dupa ce a crescut adaugam sarea si restul de apa framantand aluatul pana ce devine elastic. Se adauga putin ulei si se framanta incontinuare pana ce se desprinde de pe vas. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se imparte aluatul se modeleaza in forma de sul si se aseaza intr-o tava de cozonac. Se lasa la crescut  cam 15 - 20 min dupa care se introduce tava in cuptor  pentru 30-35 min la foc moderat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

25.01.2014, 20:57

Rup si eu o bucatica ca tare imi mai place

Dya Daniela Andrei 1

25.01.2014, 21:36

Ce buna! Eu am renuntat de mult sa o mai incerc indiferent de reteta imi iese prea indesata ...

MOKUSKA 1

07.05.2014, 16:07

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine Challah- painica evreiasca