Paine

de Lina24 in Piine, 1 Feb 2019 | 2326 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cani de faina 
  • un cub de drojdie 
  • 200 ml lapte 
  • 100-150 ml apa 
  • 1 lingurita zahar 
  • 1 + 1/2 lingurita sare 
  • 2 oua + 1 galbenus pt uns 
  • 50 gr unt 
  • 50 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine:

Punem faina intr-un lighean si facem o gaura in mijlocul ei.

Drojdia o frecam cu o lingura zahar, apoi o turnam in gaura de la faina si o lasam 5 minute la dospit.
Cele 2 oua le batem spuma cu sarea.
Adaugam si ouale batute peste faina si incorporam bine, apoi punem laptele si apa treptat si framantam. La sfarsit punem untul si apoi uleiul.
Aluatul il acoperim cu un prosop de bucatarie curat, il lasam la crescut la loc cald.
Cand si-a marit volumul, il modelam.
Dam forma dorita painii si o asezam in tava.
O introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 180 grade C, timp de 1h.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

RODIMUR 1

25.02.2019, 16:56

Arată foarte bine!

Rahela Velicu 1

25.02.2019, 17:04

mirela0911 1

26.02.2019, 11:52

Pufoasa si buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Franzela cu cartofi si fulgi de secara