Se cerne faina intr-un vas si se amesteca cu drojdia uscata. Se lasa 15 minute asa. Se adauga sarea, zaharul si apa calduta. Se amesteca pana se incorporeaza faina dupa care framantam cu mana (eu nu am masina de paine) pana cand nu se mai lipeste de degete. O lasam la dospit o ora.
Pe masa infainata, impartim aluatul in doua si formam snururi pe care le rasucim unul pe dupa celalalt.
Intr-o tava de chec punem pe fundul acesteia frunze de varza, presaram cu putina faina iar partea de aluat care va fii pe fundul tavii o ungem cu putin ulei. Lasam aluatul inca o jumatate de ora buna sa mai creasca in tava, dupa care dam la cuptor pana se rumeneste.
Cand este gata, se scoate din tava si se acopera cu un prosop curat de bucatarie.
Nu m-am abtinut sa nu mananc coltul de la paine uns cu smantana. Mmmmmm, ca pe vremea bunicii.......