Paine cu bicarbonat

de Merisor in Piine, 13 Sep 2014 | 15968 vizualizari

 

De cum am vazut reteta Polianei pe "Enjoy Dessert", am zis ca trebuie neaparat s-o incerc.
Nici nu va inchipuiti cat e de buna si ce textura are!
Am facut decat o paine, asa de test, dar o voi repeta in cantitate mai mare, cu siguranta.

 

INGREDIENTE

  • 400 ml iaurt cremos de la Lidl
  • 400 gr faina(de tara)
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu(mai cu varf)
  • putin ulei pentru uns forma
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu bicarbonat:

Nu am urmat intocmai pasii Polianei, am amestecat ingredientele altfel, dar rezultatul a fost unul foarte reusit.

In bolul in care lucram punem iaurtul si cernem peste el bicarbonatul, apoi adaugam sare si zahar si mixam bine totul.

Incepem sa adaugam treptat faina, mixand pana cand aluatul se intareste, apoi il vom rasturna pe masa de lucru, infainata si vom incepe sa framantam, adaugand faina pana cand nu se mai lipeste de maini.

Nu va iesi un aluat prea tare, sau cel putin asa l-am facut eu.

Ungem o forma cu capac, cu ulei( eu am folosit un vas de yena) si transferam aluatul in ea.

Il acoperim si il lasam 10-15 minute la odihnit, dupa care crestam aluatul in forma de cruce si introducem vasul, acoperit cu capacul, in cuptorul preincalzit la 220 grade, pentru 40 de minute.

Dupa 20 de minute eu am inlaturat capacul si am redus temperatura la 190 de grade.

A iesit o paine foarte pufoasa si cu un gust aparte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cantitatea de faina variaza atat in functie de tipul acesteia cat si de tipul de iaurt folosit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu bicarbonat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 500 lei
2799.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (43)

Lia_ 1

14.09.2014, 19:32

ciar azi-dimineata am citit de o paine irlandeza cu bicarbonat ; o fac ei de sf. Patrick ; arata grozav a ta

Criss 1

14.09.2014, 22:34

Ce bine arata !

Ligia Bxl 1

26.09.2014, 11:45

immm cum arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine irlandeza