Paine cu branza si leurda

de Lau in Piine, 14 Iun 2015 | 3189 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie
  • 3 plicuri green sugar
  • 1 /2 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • 250 ml zer
  • 200 g branza de vaci
  • 1 legatura leurda
  • 1 ou
  • 1 lingura lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu branza si leurda:

Intr-un bol punem faina,sarea,zaharul si amestecam bine,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin zar caldut,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat zer pana obtinem un aluat omogen si elastic.

Intindem aluatul pe masa infainata,ungem cu putin ulei si  adaugam 100 g branza de vaci,leurda tocata,o impaturim si o lasam la dospit 15 min,

Dupa cele 15 min intindem aluatul pe masa infainata,adaugam branza,leurda si taiem patratele,

Asezam patratelele unul peste celalalt formand un turnulet,dupa care aseazam in tava unsa cu ulei,

Ungem cu oul batut cu putin lapte si deasupra adaugam mac,dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine cu brânză şi usturoi