Paine cu cartofi

de mimmi in Piine, 17 Mar 2012 | 5657 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 400 g cartofi pasati (2 cartofi mari)
  • sare
  • 14 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 250 ml apa calduta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

In prima faza trebuie sa punem cartofii la fiert in apa cu sare,cand sunt fierti,ii curatam de coaja si ii pasam cu furculita si potrivim din nou cu sare. Cernem faina intr-un bol,punem in mijloc drojdia uscata,zaharul. Adaugam cartofii,uleiul,inca putina sare si incepem sa framantam,adaugand apa treptat. Obtinem un aluat moale si elastic,caruia ii dam forma dorita,dupa care il punem intr-o tava unsa cu ulei si il lasam la dospit 1 h, pana isi dubleaza volumul. Punem painea in cuptorul preincalzit si o lasam la copt cca 50 de minute,pana se rumeneste frumos . Vom savura o paine moale si gustoasa cu o coaja usor crocanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]