Paine cu cartofi

de Rocsi in Piine, 5 Oct 2013 | 3821 vizualizari

 

Paine de casa..Mmmm..Oare cui nu ii place painea de casa, mirosul ce imbata intreaga bucatarie in timpul coacerii, gustul, pufosenia sa? Eu una ma declar o fana a painii de casa. Desi este o reteta simpla cand pregatesc paine de casa imi zboara gandul direct in anii de copilarie in care mama era cea care ne cocea mereu paine, cumparata foarte rar vedeam in casa, iar noi ne invarteam ghidusi pe langa ea si abia asteptam sa o infulecam atunci cand o scoatea din cuptor, ne frigeam dar asta nu mai conta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 150-170 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Spalam cartofii si ii punem la fiert cu tot cu coaja.
Cand s-au fiert ii lasam sa se racoreasca, ii decojim apoi ii dam pe razatoarea mica.
Drojdia o dizolvam cu o lingurita de zahar si o lasam 10 minute sa stea la loc cald.
Apa o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.
Cernem faina, o punem inr-un bol impreuna cu cartofii rasi, drojdia si sare.
Amestecam usor cu mana sa le incorporam putin, apoi adaugam uleiul, turnam apa treptat si framantam pana aluatul devine elastic, omogen si nelipicios.
Acoperim bolul cu un prosop curat si lasam sa dospeasca aluatul intr-un loc cald.

Incalzim cuptorul, reglam o temperatura potrivita.
Dupa ce aluatul a dospit, ungem o tava cu ulei, il punem in tava si il intindem cu degetele (puteti sa il impletiti, sa ii dati ce forma doriti).
Lasam sa mai dospeasca 10-15 minute si in tava, apoi o introducem in cuptorul incins.
Cand s-a rumenit frumos deasupra inseamna ca este gata.

O scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca apoi o invelim intr-un prosop curat pentru a-si pastra prospetimea.
Asa obtinem o bunatate de paine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine fara framantare