Paine cu cartofi

de cristinutanicolita in Piine, 10 Apr 2020 | 3179 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g cartofi
  • 600 g faină
  • 1 linguriță sare
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cartofi:

Cartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare. 

După ce au fiert se pasează ca pentru piure. 

Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se lasa la crescut 10-15 min.

Intr-un vas se pune sarea, cartofii pasati,maiaua si faina, apa. Se frământă un aluat elastic, usor lipicios. 

Se acoperă vasul cu un servet curat si se lasa aluatul la crescut până își dublează volumul. 

După ce a crescut, aluatul se pune pe masa infainata, se mai frământă puțin ,se modelează, se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. 

Se mai lasa la crecut 15 min.

Se unge cu ulei si se coace la cuptorul preincalzit, la foc mediu până se rumeneste frumos. 

După ce s-a copt, se scoate din tava, ar unge cu ulei, se acopera cu un servet curat si se lasa sa se răcească.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici impletite, pufoase, cu lapte