Paine cu cascaval si ierburi aromate

de Sidy in Piine, 14 Mar 2012 | 4571 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun decat o paine de casa, mai ales cand se face usor si rapid.Nimic nu se compara cu mirosul de paine calda care iti invaluie casa .
Am facut-o si pe asta!
Mereu am spus ca nu am sa mananc decat paine cu seminte...dar nu multe.Curiozitatea m-a impins sa fac aceasta minunata painica moale si pufoasa si credeti-ma ca nu regret...

 

INGREDIENTE

  • 650 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata Dr Oetker
  • 300 ml apa calduta
  • 100 g bacon
  • 200 g cascaval
  • 1-2 galbenusuri( pentru uns)
  • 125 g unt
  • oregano
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • ierburi aromate
  • curry
  • ghimbir
  • piper alb
  • praf usturoi
  • 1 lingurita seminte de in
  • 1 lingurita seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu cascaval si ierburi aromate:

Baconul il taiem subtire si il prajim intr-o lingurita de unt.Cand e gata il scoatem pe un servetel absorbant.

Cascavalul il taiem cubulete mici.

Punem in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: apa, sare, untul taiat marunt, faina, drojdia , zaharul si deasupra ierburile si condimentele aromate.

Programam masina pentru framantat si dospit( Dough) si o lasam sa-si faca programul.

La semnalul sonor adaugam baconul prajit, cascavalul si semintele si lasam masina sa-si faca programul.

Cand acesta s-a terminat scoatem aluatul pe un blat presarat cu faina si il facem sul.

Intr-o forma rotunda unsa cu unt presaram putina faina si asezam sulul de paine.

Cuptorul il incalzim la 160 de grade si introducem painea dupa ce am uns-o cu galbenusurile batute bine.

Sasam sa se coaca aproximativ o ora.

Scoatem forma din cuptor si lasam painea sa se raceasca in ea 10-15 minute, apoi o scoatem din forma si o putem felia.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Linga un pahar cu lapte cald sau  linga un ceai cu lamaie, merge excelent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu cascaval si ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine acordeon din aluat de bere si cascaval