Paine cu iaurt

de RuxyRux in Piine, 24 Feb 2011 | 6241 vizualizari

 

Este reteta mea cu nr 300 pe siteul Bucataras si cu ce altceva puteam sa va bucur privirea decat cu o painica impletita calda aburinda scoasa din cuptor...pentru ca sunteti oaspeti de seama si trebuie sa va tratez cum se cuvine!

Am ales reteta Oanei noastre dragi si-i multumesc foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • 300 g iaurt (de casa)
  • 50 ml apa plus o lingura
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie granulata
  • 1 ou pentru uns
  • mac
  • susan  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Cine face painea la masina amesteca ingredientele in ordinea de mai sus.

Eu am framantat painea cu mana astfel ca am amestecat ingredientele uscate apoi pe cele lichide si le-am combinat. Am framantat un aluat bun de modelat( nu foarte mult) si am lasat la crescut pentru 2 ore( la masina creste mai usor).

Am scos aluatul din vas, am format trei suluri pe care le-am impletit si le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt apoi am lasat din nou la crescut pana painica a ajuns in marginea tavii. Am uns cu ou batut , am presarat susan si mac si am dat la cuptor pentru 25 de minute la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine alba glazurata in vasul roman