Paine cu patrunjel uscat

de Pasiune pentru bucatarie in Piine, 20 Mar 2011 | 4214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 230 ml apa
  • 390 g faina
  • 1 ½ lingurita drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • Patrunjel uscat
  •  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu patrunjel uscat:

Pentru masina de paine:

In cuva masinii se pune apa,uleiul si sare;deasupra se pune faina,pe margini se distribuie zaharul,iar in mijloc se face o gaura in faina si se pune drojdia(aceasta nu trebuie sa intre in contact cu sarea deoarece influenteaza procesul de crestere).Maina se porneste pe programul 1,de baza,si incepe framantarea.Cand se aude un semnal sonor se adauga patrunjelul si inchide repede capacul.Cand painea este coapta,se lasa 5 minute in vas,apoi se scoate cu grija.Se inveleste intr-un prosop umed.

Manual:

Intr-un castron se pune faina amestecata cu drojdia si zaharul;se adauga treptat apa calduta si uleiul pana obtinem un aluat neted.Acesta se acopera cu un prosop si se lasa la dospit,intr-un loc cald,pana isi dubleaza volumul.Aluatul se rastoarna pe masa de lucru si se incorporeaza patrunjelul.Se modeleaza si se pune intr-o tava de paine.Se lasa din nou la dospit,apoi se introduce in cptorul preincalzit pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu patrunjel uscat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine simpla cu miere de albine