Paine cu visine, ciocolata si merisoare

de adela1981 in Piine, 12 Aug 2012 | 3495 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 + 100 gr faina tip 000
  • 2 oua
  • 50 gr unt la temperatura camerei
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 plic drojdie
  • 50 gr zahar
  • sare
  • coaja de la o lamaie
  • 50 gr merisoare
  • 100 gr visine
  • 100 gr gem de visine
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 2 bucati de ciocolata Rom ( mica)
  • 1 esenta de rom
  • unt pentru uns forma
  • un galbenus pentru uns painea
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu visine, ciocolata si merisoare:

Intr-un castron mare, se cerne faina si se face o adancitura in mijloc.
Se presara drojdia uscata si se toarna laptele caldut, se amesteca cu putina faina si se lasa langa o sursa de caldura vreo 15 minute.
Apoi se adauga ouale, untul moale , un praf de sare si zaharul.
Se framanta, aluatul si se lasa la dospit cca o ora.
Dupa aceea adaugam aromele, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, merisoarele, visinele, gemul de visine
 ciocolata rasa si ciocolata Rom maruntita.
Se framanta totul si  se da foarma unei painici lunguiete.
Se aseaza intr-o tava de chec unsa cu unt, se cresteaza pe mijloc si se coace in cuptorul incalzit cca  o ora. Eu am inercat cu un betisor de frigarui, daca este coapta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu visine, ciocolata si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici cu lapte si unt