Paine de casa

de Michelle in Piine, 3 Oct 2009 | 8842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 cuburi drojdie
  • apa cat cuprinde
  • sare dupa gust
  • 5 lg ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Faina se amesteca cu sarea si cu maiaua facuta din drojdie.Se adauga apa calduta cat sa se faca un aluat moale dar sa il poti 'manevra',se adauga si uleiul.Se lasa aluatul obtinut la crescut cam 30 min,dupa care se imparte aluatul in doua,si apoi fiecare parte in 3.se impleteste si se pune in tava ..se mai lasa 30 min pentru a creste.Se coace la cuptorul incalzit in prealabil cca 1 o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Michelle 1

11.11.2009, 20:51

azi am facut paine rotunda putin mai bruneta

mihaela_aleahim38 1

02.04.2012, 19:38

cum fac maiaua?

Michelle 1

14.04.2012, 01:09

apa calda,drojdie si faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi