Paine de casa

de Bayram in Piine, 19 Iun 2011 | 5071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 16 g drojdie uscata
  • apa
  • sare 
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia, sarea si apa si se framanta, se adauga apa pana se dezlipeste aluatul de pe maini apoi se adauga putin ulei, se mai framanta putin si se lasa sa creasca.

Se ia aluatul si se taie in 4 parti egale,. Se modeleaza sub forma de batoane. Se impletesc 2 cate 2 si apoi se pun in forme, care au fost unse cu ulei sau margarina (evitati untul la uns tava pt ca are prea multa apa in compozitie).

Se mai lasa in forma cam 20 min pana creste iar si se da la cuptorul incins la 160 grade. Se lasa aproximativ 30 min.

Se scoate din cuptor se aseaza pe un servet (din material textil nu din hartie), uscat, se unge painea cu putina apa si se tine invelita cu servetul pana se raceste. 

TIPS-URI

1

Se poate pune susan sau mac pe deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine - reteta de baza la masina de paine