Paine de casa

de cristinutanicolita in Piine, 3 Mai 2014 | 3576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 500 mil apa calduta
  • 1 lg sare
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • o lingurita ulei pt uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Faina se pune  intr-un bol si se amesteca cu sarea si drojdia.

Se adauga apa calduta si se framanta pana devine un aluat moale, dar nu lipicios(daca este nevoie se mai adauga faina sau apa, in functie de tipul fainii ).

Se lasa 30-40 min la dospit (pana isi dubleaza volumul).

Dupa ce a crescut aluatul se pune in tava unsa cu ulei si se mai lasa 15 min la dospit.

Se coace la foc mediu.

Cand se scoate din cuptor se stropeste cu putina apa si se acopera cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine ca la tara