Paine de casa cu lapte (impletita)

de stefy_a in Piine, 30 Oct 2016 | 8250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr faina
  • - 200 ml lapte
  • - 50 g unt/margarina
  • - un ou mare
  • - 2 lingurite zahar
  • - o lingurita sare
  • - 1 plic drojdie uscata
  • - mac, susan optional
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu lapte (impletita):

- drojdia se amesteca cu 5 linguri de lapte caldut (din cei 200 ml lapte), o lingura de faina si o lingurita zahar rezultand maiaua

- aceasta se lasa 10 minute la dospit

- intr-un vas se pune faina, maiaua dospita, oul, untul/margarina care trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele caldut si sarea

- acestea se amesteca bine si se framanata pana se obtine un aluat care nu se lipeste de mana - daca mai este nevoie se mai adauga faina pentru ca, cantitatea de faina depinde si de felul de lapte folosit, de marimea oului, etc

- aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si lasa la dospit circa o ora, la loc cald

- se pregateste painea - impletita, sau simpla si se pune in tava tapetata cu hartie de copt

- painea se mai lasa la dospit in tava o ora

- inainte de a baga tava in cuptor, paine se unge cu lapte cladut sau cu un ou batut - eu am uns-o cu lapte

- si se presara mac/susan daca doriti

- se da la cuptorul incins pana se rumeneste si trece testul scobitoarea - eu am tinut-o la 180 de grade, 35 de minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu lapte (impletita)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face Painea cu faina integrala