Paine din faina alba/neagra

de T I M E A in Piine, 27 Mai 2012 | 3248 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba tip 650
  • 500 gr faina neagra
  • 200 ml lapte caldut
  • 480 ml apa calduta
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • seminte floarea soarelui pt chifle
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine din faina alba/neagra:

Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar timp de 10-15 min.

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa calduta si restul de lapte caldut.

Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete.

Acoperim si punem la loc cald timp de aprox o ora sau chiar mai mult, depinde de temp. camerei (practic pana isi dubleaza volumul).

Eu din aluatul de mai sus am facut trei impletituri si o tava de chifle.

Pentru impletituri: rupem din aluat bucati pe care le rulam si apoi le impletim cate doua.

Iar pt chifle rupem din aluam si forma bilute cu mana.  Chiflele le ungem cu putin ulei si le dam prin seminte de floarea soarelui.

Asezam impletiturile si chiflele in tavi tapetate cu hartie de copt.

Lasam la dospit din nou pana isi dubleaza volumul.  

Dam la cuptorul incins la 185-190 grade timp de aprox 25-30 min.

Chiflele se fac putin mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine din faina alba/neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici