Paine fara framantare

de Lau in Piine, 18 Ian 2021 | 3381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 700 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura sare
  • 50 g drojdie uscata
  • 50 g ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine fara framantare:

Intr-un bol amestecam zaharul cu drojdia si putina apa calduta cat sa se dizolve,adaugam uleiul si restul de apa calduta,sare.

Amestecam pana ce se omogenizeaza,adaugam toata faina si amestecam cu o lingura de lemn pana ce se omogenizeaza.

Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam sa se dospeasca 1 ora.

Lu-am lingura de lemn si amestecam din nou cca 1 min.

Acoperim cu folie si lasam sa se dospeasca 30 min.

Pe masa infainata rasturnam aluatul,aplatizam putin  si impaturim aluatul in 3 pe lat si inca 3 pe lung.

Lasam 10 min sa se odihneasca acoperit cu o folie alimentara.

Aplatizam din nou aluatul pe masa infainata,impaturim din nou in 3 dupa care rulam ca un rulou.asezam pe o foaie de copt

Presaram faina deasupra,crestam cu un cutit foarte bine ascutit si lasam la dospit 1 ora acoperit cu un prosop.

Asezam painea intr-o cratita sau o tava care a stat in cuptor acoperim cu capac sau folie de copt si coacem painea in cuptorul incalzit la 200 grade timp de 30 min.

Indepartam hartia,reducem temperatura la 180 si mai lasam sa se coaca painea pana ce se rumeneste frumos.

Dupa 20 min facem proba cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca pe un gratar painea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine fara framantare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa bogata in fibre