Paine impletita

de cristinutanicolita in Piine, 23 Apr 2017 | 3240 vizualizari

 

M-am inspirat de la Jamila. 
A ieșit delicioasa, pufoasa si aromata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 oua
  • 2 lg ulei
  • 250 ml lapte
  • Pt ornat:
  • 1 galbenus 
  • seminte de susan
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Cernem faina, punem sarea si drojdia si amestecam. 

Facem o adancitura si adaugam ouale si laptele caldut, amestecând usor. Incorporam uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios. 

Lasam aluatul sa creasca, la loc caldut, pana isi dublează volumul, acoperit cu un prosop.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 jumatati si fiecare jumatate in 3 buc.

Luam o bila de aluat si intindem un sul. Procedem la fel si cu cealalta bucata de aluat. 

Luam 3 suluri, le unim capetele și impletim. 

Procedem la fel si cu celelalte suluri de aluat. 

Punem painea in tava tapetata cu hartie de copt si o mai lasa sa creasca 10 min.

Dupa cele 10 minute, ungem painea cu ou, presaram seminte de susan si coacem painea, la foc mediu, 30 minute.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita in sase